OrangGO uit Zwolle houdt zich bezig met de kwaliteitsborging en de beheersing van de kosten op gebied van halfgeleiders. Deze ‘semiconductors’ of ‘chips’ zijn de zwarte dingen met ‘pootjes’ in je telefoon, tv, computer, koffiezetapparaat, auto, pacemaker, sporttracker en nog veel meer.
Kwaliteit en kosten halfgeleiders steeds belangrijker in moderne apparaten
Halfgeleiders zijn meestal samengesteld uit silicium, een materiaal dat meer elektriciteit geleidt dan een isolator maar minder dan een zuivere geleider, zoals koper en aluminium. Halfgeleiders, ook wel chips, zijn complexe en meestal zeer kleine apparaten die je vindt in duizenden producten zoals computers, mobiele telefoons, apparaten en medische apparatuur.
Omdat halfgeleiders zijn geëvolueerd en steeds krachtiger zijn, hebben ze veel industrieën vooruitgeholpen. In moderne apparaten zoals mobiele telefoons, auto’s (airbags, radar) en medische oplossingen is het belangrijk dat de kwaliteit wordt gewaarborgd en de kosten onder controle zijn. Maar in veel apparaten zijn chips nog steeds dure componenten.
Testen chips uniek proces
Het testproces van chips is belangrijk in de beheersing van de kwaliteit en de kosten. OrangGO is gespecialiseerd in het beheersen van tests en het verzamelen van de juiste gegevens voor het verbeteren van de kwaliteit en het verlagen van de testkosten. Speciale software zorgt ervoor dat ze goed werken en geen fouten bevatten.
Innovatieve ontwikkeling ondersteund met subsidie
OrangGO zoekt continu naar verbeteringen van de testsoftware en wordt daarbij ondersteund door overheidssubsidies. Subvention verzorgt voor OrangGO sinds haar oprichting de complete subsidietrajecten voor onderzoek en ontwikkeling.
IT-bedrijven die innovatieve programmatuur ontwikkelen, lopen vaak een technisch en economisch risico. Om dat risico in te perken en innovatie in het algemeen aan te jagen, biedt de overheid via verschillende regelingen fiscaal voordeel of geldelijke subsidies.
De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is een subsidieregeling in de vorm van het verlagen van loonheffingen. De Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren – kortweg MIT – biedt ook subsidiemogelijkheden. Binnen de MIT zijn er regelingen voor R&D, kennisontwikkeling en innovatie.
Subsidie voor jouw ICT-project?
Ook geïnteresseerd in IT-subsidies? Neem gerust eens contact op met Freerk Jan Hoekstra via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier. We zijn nieuwsgierig naar jouw ambities en denken graag met je mee.