Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Ebusoft is een ervaren onderneming die sinds de oprichting al een aantal innovatieprojecten realiseerde. Tegenwoordig zijn machines, robots en apparaten allemaal voorzien van embedded software. Deze geïntegreerde en vaak met internet verbonden software zorgt voor een optimale besturing. Een gat in de markt dus als je embedded software ontwikkelt voor een brede markt. Iets waar Ebusoft op is gedoken en de software als innovatie ontwikkelt voor een breed scala aan ondernemers. En nu wordt het tijd voor de volgende stap middels een nieuwe innovatie; het ontwikkelen van een nieuw plaatsbepalingssysteem.

Subsidie voor het onderzoeken en ontwikkelen van een nieuw plaatsbepalingssysteem

Plaatsbepaling van objecten is erg lastig, vooral als deze objecten meermaals verplaatsen. Het tot op de centimeter nauwkeurig controleren is haast onmogelijk. Hoewel we in een wereld leven waarbij we allerlei dingen kunnen meten, is exacte plaatsbepaling moeilijk wanneer veel getraceerde objecten zich op één plek bevinden, laat staan in een vol magazijn.

Met behulp van MIT-Haalbaarheidsprojecten kan Ebusoft een project opstellen. Hierin onderzoekt Ebusoft of het mogelijk is om een plaatsbepalingssysteem te ontwikkelen, dat op een nog veel hoger niveau kan bijhouden waar objecten zich exact bevinden ten opzichte van elkaar en ten opzichte van bekende punten.

Tijdens het onderzoek moeten er een tweetal vragen worden beantwoord:

Vraag 1: Is het technisch haalbaar om een zeer accuraat plaatsbepalingssysteem te ontwikkelen?

Binnen deze vraag komt een aantal knelpunten en vraagstukken kijken:

Knelpunten: Signaalabsorptie, reflectie, levensduur batterij en signaal/ruis-verhouding.

Vraagstukken:

  • Hoe vaak moet er een signaal verstuurd worden?
  • Van welk materiaal wordt de sensor?
  • Zijn er omstandigheden die het signaal verstoren?
  • Hoe kan uit de ontvangen data de constellatie worden bepaald?
  • Wat is het minimale aantal metingen om een constellatie te reconstrueren en wat betekent dit voor de levensduur van een sensor?

Vraag 2: Is het financieel haalbaar om een zeer accuraat plaatsbepalingssysteem te ontwikkelen?

Vraagstukken:

  • Wat worden de kosten per sensor?
  • Wat worden de transactiekosten en hoeveel devices kunnen op een gateway/beacon?

Naast de vraagstukken is het natuurlijk ook de vraag of de beoogde innovatie een marktwaarde heeft. Hiervoor wil Ebusoft een marktonderzoek doen. De vragen over welke markten hierin interesse hebben en hoe deze markten het best benaderd kunnen worden, worden in dit markonderzoek verwerkt. Naar een nieuw plaatsbepalingssysteem is veel behoefte, maar welke sectoren kunnen er nauwelijks meer op wachten? Dat wordt onderzocht.

Over Ebusoft

Ebusoft is een onderneming die zicht richt op innovatieve software, hardware en internetapplicaties. Hierbij ligt de focus op het laten samenwerken van deze drie door middel van embedded software. Ebusoft genereert hiermee functionaliteiten en toepassingen die met de huidige stand van de techniek nog niet mogelijk worden geacht.

MIT Haalbaarheidsprojecten

Wil je samen met één of meerdere mkb’ers een samenwerking starten om een nieuw product, productieproces of dienst te ontwikkelen of vernieuwen? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van MIT-Haalbaarheidsprojecten of neem vrijblijvend contact op.

Subsidie voor jouw IT-project?

Wil jij weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor jouw bedrijf of project? Onze subsidieadviseurs hebben veel ervaring met MIT- en WBSO-subsidieaanvragen voor onder andere softwareontwikkeling, product- en procesinnovatie en R&D in bredere zin. Neem contact op met Kaj Kruize via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kaj

Ook interessant