Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

10 juni 2024, 14:10Aangepast 11 juni 2024, 09:47

Ben jij een mkb’er met internationale ambities die zijn technologie, product of dienst op de buitenlandse markt wil profileren? De DHI-regeling is specifiek ontworpen om ondernemers te helpen bij demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingen op buitenlandse markten.

Van 15 januari 2024 tot en met 31 december 2024 kun je een DHI-aanvraag indienen, zolang er budget beschikbaar is.

Subsidie voor demonstratie, haalbaarheidsonderzoek en investeringsvoorbereiding

De DHI-subsidieregeling biedt ondernemers die de stap naar het buitenland willen maken de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor drie verschillende typen projecten:

  • Demonstratieprojecten: Hiermee kunnen ondernemers hun technologie of product demonstreren in een buitenlandse markt. Dit helpt bij het aantrekken van nieuwe klanten en het vergroten van de afzetmarkt.
  • Haalbaarheidsstudies: Deze studies zijn bedoeld om de technische en commerciële haalbaarheid van een project in het buitenland te onderzoeken. Dit is een belangrijke stap om risico’s te minimaliseren en kansen te vergroten.
  • Investeringsvoorbereidingen: Onder deze categorie vallen activiteiten die gericht zijn op het voorbereiden van investeringen in buitenlandse markten, zoals marktverkenningen en het opstellen van businessplannen.

Voor wie is de DHI-regeling?

DHI richt zich op mkb-ondernemingen in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk met internationale ambitie en interesse in buitenlandse markten.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarden zijn onder andere:

  • Het project moet een duidelijke relatie hebben met export of buitenlandse investeringen. Bij voorkeur één land en één locatie.
  • De aanvrager moet een Nederlandse mkb-onderneming zijn.
  • Het project moet bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de betrokken buitenlandse markt. Slim gebruik van IT (bijvoorbeeld sensors/data) valt daar niet onder.
  • Voor toekenning van de 70%-categorie moet “vergroening” worden aangetoond.

De DHI-regeling biedt subsidie van 50% tot 70% van de projectkosten, met een maximum van € 200.000 per project. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

DHI-subsidie aanvragen?

Ben je bezig met een project voor de buitenlandse markt? Of heb je een vraag maar weet je niet of je in aanmerking komt voor subsidie? We helpen je daar graag mee. Neem eens vrijblijvend contact op met Cees Hesp via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Cees

Ook interessant