Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

21 juni 2023, 15:11Aangepast 21 juni 2023, 15:11

Ben jij een mkb’er en bezig met ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence? Ben je van plan om dit project eind 2023 of begin 2024 te demonsteren? Hier zijn subsidiemogelijkheden voor via het project AI REDGIO 5.0!

Slimmer en efficiënter opereren door AI

Het Europese AI REDGIO 5.0-project is begin 2023 van start gegaan om het gebruik van AI-technologieën binnen het mkb te bevorderen. Het project richt zich op het ontwikkelen en implementeren van AI-oplossingen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en uitdagingen van kleine en middelgrote bedrijven, met name binnen de maakindustrie.

AI-technologieën kunnen grote voordelen bieden voor het mkb, zoals het automatiseren van repetitieve taken, het verbeteren van de efficiëntie, het ontdekken van nieuwe zakelijke inzichten en het vergroten van de concurrentiekracht. Het gebruik van AI kan bedrijven helpen om slimmer en effectiever te opereren in een steeds digitaler wordende wereld.

What’s in a name?

AI REDGIO 5.0 staat voor ‘Regions and (E)DIHs alliance for AI-at-the-Edge adoption by European Industry 5.0’, oftewel een alliantie die moet helpen bij de volgende stap in de industriële revolutie.

Binnen het door de EU gefinancierde project werken 43 Europese partners uit 18 landen en 15 regio’s samen om regionale samenwerkingsverbanden op het gebied van AI te versterken en uit te breiden. In Nederland zijn onder andere Brainport en OostNL betrokken met fieldlabs.

Ondersteuning bij implementeren van AI-oplossingen

Het AI REDGIO 5.0-project brengt AI-experts, onderzoekers en bedrijven uit verschillende landen samen om gezamenlijk aan oplossingen te werken. Het project richt zich op het ontwikkelen van AI-tools en -modellen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van het mkb. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren als kosteneffectiviteit, gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid.

Het uiteindelijke doel van het project is om het mkb in staat te stellen AI-technologieën op een effectieve en toegankelijke manier te gebruiken. Het project biedt ondersteuning bij het implementeren van AI-oplossingen binnen bedrijven, het bieden van training en opleiding aan medewerkers en het bevorderen van samenwerking en kennisuitwisseling tussen bedrijven en onderzoeksinstituten.

Door het mkb toegang te bieden tot AI-technologieën en de nodige ondersteuning, wordt verwacht dat het project de digitale transformatie van kleine en middelgrote bedrijven zal versnellen. Dit helpt om competitief te blijven in een veranderend zakelijk landschap en om nieuwe kansen te benutten.

Open Call

In december 2023 is er een Open Call waarin 10 deelnemers zullen worden geselecteerd voor demonstratieprojecten van zes maanden. Voor elk van deze projecten is een bedrag beschikbaar van € 60.000. Succesvolle deelnemers kunnen optimaal gebruikmaken van een uniek Europees ecosysteem door de resultaten van hun werk te verspreiden via diverse kanalen, waaronder evenementen, websites en sociale media. Een tweede call volgt in oktober 2024.

Meer weten?

Heb jij een digitalisering op de agenda staan en ben je benieuwd of jouw project in aanmerking komt voor subsidie? Subvention doet elk jaar veel subsidieaanvragen voor verschillende IT-regelingen en helpt je daar graag mee. Neem vrijblijvend contact op met Kaj Kruize of Cees Hesp via 053 – 434 12 85 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Cees

Ook interessant