Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

30 mei 2022, 14:07Aangepast 28 april 2023, 13:40

Het doel van deze EFRO-subsidie is mkb-ondernemers ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe innovatieve programmatuur en producten in een samenwerkingsverband. Het grote verschil met de regeling MIT R&D samenwerkingsprojecten is dat de samenwerking ook met grootbedrijven en/of onderwijsinstellingen mag.

De openstelling van de subsidieregeling EFRO start op 15 september 2022. De regeling gaat volgens een first-come first-serve-principe, waarbij de aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Het is daarom cruciaal de aanvraag snel in te dienen.

Voor wie is deze regeling?

Binnen alle EFRO-programma’s ligt de focus bij prioriteiten op het gebied van een slimmer en groener Europa. Met het geld kunnen economische activiteiten worden verricht die gericht zijn op innovatie (slimmer) en de overgang naar een koolstofarme (groenere) economie.

Vaak werk je samen om een (IT)-innovatie succesvol te maken. Projecten gericht op ontwikkeling, testen en veldtesten van een nieuw product of programmatuur, komen in aanmerking.

Als je nog een partij zoekt voor een samenwerking, dan kunnen wij je verder helpen. We hebben in verschillende disciplines klanten waarmee je wellicht samen aanspraak kunt maken op subsidie.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor subsidie?

  • Het gaat om een samenwerking van drie of meer onafhankelijke ondernemingen. Dit mag ook samen met grootbedrijven en/of onderwijsinstellingen.
  • De samenwerkingspartners hoeven niet uit dezelfde provincie te komen. Zij kunnen ook gevestigd zijn in verschillende provincies in Nederland.
  • Het moet gaan om een innovatieproject, wat resulteert in een nieuw product en/of programmatuur.
  • De subsidie mag gecombineerd worden met fiscale regelingen. Een project met de WBSO-subsidie kan dus ook in aanmerking komen voor de EFRO-subsidie. De EFRO en MIT mogen niet gecombineerd worden.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

  • Samenwerkingsprojecten kunnen voor maximaal 40% van de kosten (50% voor een mkb-er) voor subsidie in aanmerking komen.
  • De subsidie is minimaal € 350.000 en maximaal € 750.000 per samenwerkingsproject.
  • De subsidie per mkb-ondernemer is minimaal € 50.000 en maximaal € 400.000.
  • Kosten, uitgaven en loonkosten mogen meegenomen worden.
  • Voor de loonkosten is een vast bedrag van € 55 opgenomen.
  • Een individuele onderneming kan wel vaker dan één keer subsidie ontvangen, als deze deelneemt aan verschillende samenwerkingsprojecten.

 Wees er snel bij!

Deze regelingen worden vaak snel overtekend en vergen een uitgebreid traject voor de adviseur om een subsidiewaardig project op te stellen. Het is daarom belangrijk om snel actie te ondernemen. Wil je meer weten over of gebruik maken van de EFRO-regeling? Neem contact op met ons team IT via 053 – 434 85 12 (locatie Enschede) of Zwolle via 038 – 853 13 85 (locatie Zwolle).

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kaj

Ook interessant