Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

14 maart 2022, 10:18Aangepast 14 juli 2023, 09:51

Provincie Overijssel stelt per 9 mei 2022 de mkb digitaliseringsvoucher opnieuw open. Bij deze openstelling is besloten digitalisering onder ondernemers in de regio te stimuleren. Deze voucher is voor alle type mkb’ers die willen digitaliseren. Een extra voorwaarde in 2022 is dat er sprake moet zijn van een (door een onafhankelijke derde) opgesteld digitaliseringsplan dat wordt uitgevoerd. Dit biedt dus niet alleen kansen voor mkb’ers, maar juist ook voor ICT-bedrijven die digitaliseringsprojecten uit gaan voeren.

Kansen voor mkb’ers en ICT’ers

Hoewel deze regeling niet specifiek op ICT-bedrijven is gericht, kan de voucher wel potentiële klanten opleveren voor ICT’ers die mkb-ondernemers helpen met digitalisering. Zo is de voucher bedoeld om een gedeelte van de kosten voor het uitvoeren van een digitaliseringsplan te financieren. Je kunt de voucher besteden aan onder andere de volgende digitaliseringsactiviteiten:

  • Het digitaal koppelen van het aanbod, de bedrijfsvoering en verkoop.
  • Het optimaal beheren en gebruiken van data bij de onderneming.
  • Het ontwikkelen van een nieuwe app voor de aanvragende mkb-onderneming.
  • Het digitaliseren van de financiële administratie.
  • Het bouwen of ontwikkelen van een webshop die gekoppeld is aan de overige processen van de onderneming.
  • Het inrichten van de hardware en software om de digitale veiligheid van de onderneming te verbeteren.
  • Het automatiseren van productieprocessen en het volledig maken van productiesystemen.
  • Het digitaal archiveren en digitaal op orde brengen van bedrijfsinformatie.
  • Het laten opstellen van een digitaliseringsplan door een onafhankelijke derde (een digitaliseringsplan is zelfs verplicht bij de aanvraag van de voucher).

De subsidie bedraagt maximaal 40% van de kosten die voor de subsidie in aanmerking komen en is minimaal € 2.000 en maximaal € 10.000. De activiteiten moeten uitgevoerd zijn binnen 12 maanden na de datum waarop de subsidie is verleend.

Aanvragen van de mkb-subsidie

Heb jij een digitaliseringplan dat je gaat of laat uitvoeren, en wil je gebruikmaken van deze regeling? Mkb’ers kunnen de voucher aanvragen vanaf 9 mei 2022 tot uiterlijk 13 mei 2022. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van ontvangst, waarbij onze ervaring leert dat deze regeling de eerste dag al overtekend is. Daarom is noodzakelijk om het project en de bijbehorende activiteiten gereed te hebben voor de openstelling.

Jouw subsidiekansen in beeld?

Heb je vragen over de mkb digitaliseringsvoucher of wil je weten wat de concrete mogelijkheden zijn voor jouw onderneming? Neem contact met mij, Kaj Kruize, op voor een vrijblijvend en kosteloos verkenningsgesprek. Bel mij op 06 – 82 47 36 39 of maak gebruik van ons contactformulier. Mijn collega’s en ik staan klaar om de subsidiekansen in kaart te brengen en zoveel mogelijk werk uit handen te nemen.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kaj

Ook interessant