Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

De familie Hupkes kocht een oude manege na de verkoop van hun melkveebedrijf. In het nieuwe bedrijf willen ze 11 pensionstallen voor sportpaarden en vier boxen voor eigen gebruik realiseren. Als één van de eersten haalden zij het certificaat voor de Maatlat Duurzame Veehouderij voor paardenstallen. 

Maatregelen voor paardenstallen

Wilco Ruitenberg, subsidiespecialist Agrarisch vertelt: “Vanuit Subvention begeleiden we duurzame projecten die voor subsidie in aanmerking kunnen komen. Een voordeel was dat de familie Hupkes vanuit hun vorige onderneming al bekend was met de MDV voor melkveestallen. Daardoor was de systematiek bekend. Toch kostte het nog aardig wat tijd om te kijken hoe de MDV maatregelen voor een paardenstal uitpakken. Vooral bij de themamaatlat Dierenwelzijn was het puzzelen om de inrichting binnen en in de buitenuitlopen passend te krijgen en voldoende punten te scoren.”

Lees hier hoe de certificering van de paardenstallen tot stand kwam.

MDV biedt fiscaal voordeel met Milieu-investeringsaftrek en Vamil

Door te bouwen volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij voldoen de stallen dan ook aan alle duurzaamheidseisen op thema’s als:

  • Ammoniakemissie
  • Dierenwelzijn
  • Diergezondheid
  • Klimaat
  • Fijnstof
  • Bedrijf en omgeving
  • Brandveiligheid

Stallen die voldoen aan de Maatlat Duurzame Veehouderij komen in aanmerking voor fiscale subsidie in twee delen. Om te beginnen mag de stal voor 75% willekeurig worden afgeschreven. Daarnaast geldt een Milieu-investeringsaftrek tot 27% van de investering.

Benieuwd naar jouw subsidiemogelijkheden?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze subsidiespecialisten Agrarisch Martijn Drent, Wilco Ruitenberg of Marco Laarman om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken. Dat kan via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Wilco

Ook interessant