Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Maatschap Voort is een paarden- en pluimveebedrijf gevestigd in Den Ham. Een bekende paardenfokkerij die in het verleden het paard Zenith van olympisch kampioen Jeroen Dubbelman heeft gefokt. Om de paarden te huisvesten bouwde Voort een nieuwe paardenstal voor 14 paarden en 3 opfokpaarden. Een stal die voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij, waarmee deze in aanmerking komt voor MIA/Vamil. Voort is één van de eersten die een paardenstal conform eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij heeft gebouwd.

Maatregelen voor paardenstallen

De maatlat stelt eisen aan voldoende dakisolatie, daglicht, minimale leefruimte en de inrichting van de binnen- en buitenruimten van de dierenverblijven. Daarbij is het puzzelen om voldoende punten te behalen op de maatlat.

Wilco Ruitenberg, subsidiespecialist Agrarisch, had al ervaring bij de eerste gecertificeerde duurzame paardenstal en ondersteunde Herman en Daniel Voort al vanaf de planfase bij de realisatie van de stal.

MDV biedt fiscaal voordeel met Milieu-investeringsaftrek en Vamil

Door te bouwen volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij voldoen de stallen dan ook aan alle duurzaamheidseisen op thema’s als:

  • Ammoniakemissie
  • Dierenwelzijn
  • Diergezondheid
  • Klimaat
  • Fijnstof
  • Bedrijf en omgeving
  • Brandveiligheid

Stallen die voldoen aan de Maatlat Duurzame Veehouderij komen in aanmerking voor fiscale subsidie in twee delen. Om te beginnen mag de stal voor 75% willekeurig worden afgeschreven. Daarnaast geldt een Milieu-investeringsaftrek van 27 tot 45% van de investering. Het percentage is afhankelijk van het type stal.

Benieuwd naar jouw subsidiemogelijkheden?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze subsidiespecialisten Agrarisch Martijn Drent, Wilco Ruitenberg of Marco Laarman om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken. Dat kan via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Wilco

Ook interessant