Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Maatschap Gerards maakte gebruik van de subsidieregeling voor investeringen in kalverstallen. De subsidie werd beschikt voor een chemische luchtwasser en welzijnsvriendelijke vloer voor de nieuwbouw van een kalverstal.

Subsidie voor luchtwasser

Ter uitbreiding van het 1.350 kalveren tellende bedrijf uit Blesdijke, bouwt maatschap Gerards een nieuwe stal. De uitbreiding biedt plek voor 480 kalveren voor witvleesproductie. Een chemische luchtwasser zorgt voor een reductie van 90% ammoniak en 35% fijn stof. Hiervoor is 40% subsidie toegekend voor de aanschaf- en installatiekosten.

Beter betaalbare vloer en welzijn kalf

Maatschap Gerards bekijkt de optie voor een stalvloer van houten roosters met een rubberen toplaag. De subsidie verbetert de betaalbaarheid van de vloer en het welzijn van het kalf.

Eerder aangekondigde verplichtingen voor welzijnsvloeren blijven tot op heden uit in wetgeving. Omdat welzijnsvriendelijke vloeren nu dus nog bovenwettelijk zijn, brengen dergelijke investeringen in kalverstallen subsidiekansen met zich mee.

Maatlat Duurzame Veehouderij

De nieuwe kalverstal voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. Ammoniakemissie, fijn stof en dierenwelzijn zijn hierin belangrijke thema’s. De investeringen in de luchtwasser en de vloer zorgen voor punten binnen deze thema’s.

Door te voldoen aan de Maatlat Duurzame Veehouderij behaalt het bedrijf fiscale voordelen met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Meer informatie of zelf subsidie aanvragen?

Wil je weten wat de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf zijn? Neem dan contact op met Marco Laarman, subsidieadviseur Agrarisch bij Subvention, via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier. Hij verzorgde het subsidietraject bij maatschap Gerards en heeft ervaring met het aanvragen van dergelijke subsidies.

Lees meer over de subsidieregeling voor investeringen in kalverstallen open in de gehele maand september 2019.
Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Marco

Ook interessant