Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Ivo Haarman (51 jaar) is inmiddels 25 jaar in dienst bij Subvention. Hij is één van de eerste werknemers bij Subvention, toen heette het nog “OLM bedrijfsadviseurs”. Op dit moment vervult hij zijn rol als subsidieadviseur voor team Vastgoed. In die 25 jaar is er veel veranderd. Ivo blikt hier met veel plezier op terug. Lees je mee?

Hoe ben je bij Subvention terechtgekomen?

Frank (directeur) is het bedrijf, destijds OLM bedrijfsadviseurs, gestart na zijn afstuderen en zocht mensen om zich heen. Het was een compleet nieuw bedrijf en dat sprak mij wel aan. Toen ik bij Subvention kwam bleek ik in plaats van de derde medewerker, de tweede medewerker te zijn. Franks collega was vertrokken, dat was wel even gek. Ook de subsidiewereld was voor mij helemaal nieuw. Zelf had ik alleen van de huursubsidie gehoord en daar hield het wel mee op. Maar goed, we moesten gewoon starten! We pionierden, onderzochten en zetten procedures neer. Hoe zet je een bedrijf op en wat komt daar allemaal bij kijken?

“We moesten gewoon starten! We pionierden, onderzochten en zetten procedures neer.”

 

Wat is er veranderd in de loop der tijd?

Er zijn veel veranderingen geweest. In het begin pakte je alle regelingen op die aansloten bij de behoefte van de klant. Destijds werkten we niet met specialismen zoals nu het geval is. Nu hebben we zo’n 40 medewerkers met verschillende expertises en PMC’s. Ook werd er vroeger meer gestuurd op getallen, terwijl er nu juist goed geluisterd wordt naar wat iemand nodig heeft als persoon. Als bedrijf zijn we ook sterk in het centraal stellen van de mens. Daarnaast is op 1 juli 1998 de naam OLM bedrijfsadviseurs gewijzigd in ‘Subvention’.

“Er werd vroeger meer gestuurd op getallen terwijl er nu juist goed geluisterd wordt naar wat iemand nodig heeft als persoon.”

 

Wat houdt jouw werk/functie precies in?

Als subsidieadviseur Vastgoed begeleid ik voornamelijk duurzame nieuwbouw- en renovatieprojecten. Mijn werk omvat het identificeren van subsidies die gekoppeld zijn aan de bouw of renovatie van een gebouw. Dit betekent dat ik naar de klant luister, de duurzame ambities achterhaal en vervolgens de juiste subsidieregelingen adviseer. Soms moeten we klanten bewustmaken van bepaalde aspecten waar ze misschien nog niet aan hebben gedacht. Bijvoorbeeld het GPR-keurmerk op een gebouw en de mogelijke subsidies die daarmee samenhangen.

Zelf werk ik veel in projectteams, dus ik werk veel projecten uit en ben wat minder onderweg. Binnen ons bedrijf zetten wij de medewerker centraal, dus iedereen doen waar hij of zij goed in is leuk vindt. Deze rol past goed bij mij.

“Binnen ons bedrijf zetten wij de medewerker centraal, dus iedereen moet doen waar hij of zij goed in is en leuk vindt. Deze rol past goed bij mij.”

 

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor je werk?

Het is belangrijk dat je interesse hebt in jouw klant en dat je goed naar klantverhalen kunt luisteren. Door goed te luisteren naar de duurzaamheidsambities en wensen van de klant, kun je je advies daarop afstemmen. Daarnaast is het belangrijk om nieuwsgierig en leergierig te zijn, omdat de subsidieregelingen voortdurend veranderen. Ik raad deze functie aan bij mensen die in een nieuwe wereld willen stappen die iedere dag verandert.

“Ik raad deze functie aan bij mensen die in een nieuwe wereld willen stappen die iedere dag verandert.”

 

Hoe ervaar je het werken bij Subvention?

Ik ervaar het werken bij Subvention als zeer positief. Je krijgt veel vrijheid en er is totaal geen controlecultuur. Er wordt op vertrouwd dat jij de dingen doet die je moet doen. Het is niet alleen maar scoren, maar ook je collega’s helpen wanneer dat nodig is. Ontzettend belangrijk als je het mij vraagt. Daarom ben ik hier denk ik al zo lang.

“Het is niet alleen maar scoren, maar ook je collega’s helpen wanneer dat nodig is. Ontzettend belangrijk als je het mij vraagt.”

Waar haal jij het meest energie uit binnen jouw functie?

Het is altijd een uitdaging om als adviseur, als team en als bedrijf beter te worden. Je denkt dat je in 25 jaar alle vragen wel eens gehad hebt, maar dan kom je bedrogen uit. Wij leren nog elke dag. Ik haal energie uit verschillende projecten, de klanten en uit het hele proces. Ik kan ervan genieten als ik bij een klant aan tafel zit en hij vertelt enthousiast over zijn bedrijf en zijn ambities. Dan word je er zelf ook in meegenomen en gemotiveerd om daar de maximale subsidie voor te regelen. Dat vind ik heel gaaf.

“Je denkt dat je in 25 jaar alle vragen wel eens gehad hebt, maar dan kom je bedrogen uit.”

 

Wat is je mooiste moment bij Subvention?

Ik vond het begin heel gaaf, toen ik de vrijheid kreeg om het bedrijf mede op te zetten. De collegialiteit en vrijheid waren vanaf het begin aanwezig. Na verloop van tijd zijn we gegroeid en hebben we ons gespecialiseerd in specifieke subsidiestromen. Dit was een belangrijke stap voor ons als bedrijf. Daarnaast zijn de verschillende reisjes en activiteiten met collega’s ook altijd gaaf geweest. En nu nog steeds. Over het algemeen zijn dit voor mij de mooiste momenten geweest: de kansen die ik kreeg in het begin, de mogelijkheid tot specialisatie, de groei van het bedrijf en de reizen en activiteiten die ons team dichter bij elkaar hebben gebracht.

Op kantoor in Enschede of op kantoor in Zwolle?

Kantoor Enschede

Op de fiets naar het werk of met de auto?

Op de fiets

De dag starten met koffie of thee?

Koffie

Intern overleg of aan de slag met de subsidies?

Projecten uitwerken

Thuiswerken of op kantoor?

Op kantoor

Publicatiedatum: juli 2023

Deel deze pagina op:

Ook interessant

Ben jij ook een koploper? Werken bij Subvention