Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Niek Gillis werkt al bijna 9 jaar bij Subvention als subsidieadviseur bij team Industrie. Hij begeleidt voornamelijk subsidietrajecten van nieuwbouw van industriële fabrieken en grote gebouwen. Benieuwd naar de ervaringen van Niek tijdens het werken bij Subvention? Lees dan verder!

Hoe ben je bij Subvention terecht gekomen?

Via een uitzendbureau ben ik bij Subvention terechtgekomen. Subvention zocht een duurzaamheidsadviseur. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik via het uitzendbureau gesolliciteerd. Zij attendeerden mij op deze functie omdat ik destijds de verwachte afstudeerdatum had doorgegeven. Op dat moment was er een bouwcrisis aan de gang waardoor er destijds vrij weinig banen waren in deze sector. Ik was daarom al vroeg begonnen met solliciteren. Nog voor uitreiking van mijn diploma, was ik al begonnen bij Subvention.

Welk beeld dat je van tevoren over Subvention had, bleek uiteindelijk heel anders te zijn?

Ik had eigenlijk geen idee waar ik aan begon. Het subsidievakgebied was mij nog niet heel bekend, een studie ervoor bestaat ook niet. Wat ik wel had was affiniteit met techniek, waaronder bouwfysica en architectuur. In eerste instantie ben ik ook voornamelijk aan de technische kant van subsidies ingezet, wat ook logisch is. En eigenlijk ben ik me altijd bezig blijven houden met een creatieve invulling van de technische kant.

“Het subsidievakgebied was mij nog niet heel bekend, een studie ervoor bestaat ook niet.”

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Elke dag ziet er totaal anders uit. De ene dag heb ik een afspraak bij een klant om de plannen te bespreken, de andere dag ben ik op kantoor bezig met het inrichten van het project en verzamel ik hier informatie voor. De dag daarop ben ik bezig met het uitwerken van deze informatie in berekeningen en onderbouwing. Vervolgens bepalen we de strategie en planning. Dus wat ga je doen met de informatie en hoe zorg je ervoor dat de puzzel klopt qua ambities van de klant en doelstellingen van een subsidieregeling.

“De ene dag heb ik een afspraak, de andere dag verzamel ik informatie voor een project en een andere dag bepalen we de strategie.”

 

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor jouw werk?

Creativiteit, analytisch denken, een helikopterview en kunnen wisselen van perspectief, waarbij je jezelf plaatst in de schoenen van de opdrachtgever.

Hoe ervaar je het werken bij Subvention?

Je krijgt heel veel vrijheid en ook veel verantwoordelijkheid. Daarin wordt in zekere mate verwacht dat je zelf je hoofd boven water houdt. Je moet kunnen omgaan met tijdsdruk, alhoewel dat ook afhankelijk is van het team waarin je terecht komt en op welke markt je je richt.
Ik werk regelmatig met collega’s samen in een projectteam. Vooral bij een aantal grote, complexe industriële projecten werken we samen. Zo maken we gebruik van elkaars expertise. Dit is alleen al goed voor de waarborging. De teamsfeer zit wel goed, je ondersteunt elkaar.

Aan wie zou jij werken bij Subvention aanraden?

Als je de drijfveer hebt om jezelf een beetje uit te dagen en om je werk naar eigen smaak in te richten, dan ben je bij Subvention aan het juiste adres. Het is wel belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt. Je moet dingen naar je toe trekken en dan kun je in principe je werk inrichten zoals je het zelf zou doen, mét veel vrijheid.

“Als je de drijfveer hebt om jezelf een beetje uit te dagen en om je werk naar eigen smaak in te richten, dan ben je bij Subvention aan het juiste adres.”

Dat heeft twee kanten. Als je gewoon achter je bureau wilt zitten met elke dag een mapje op het bureau met ‘dit moet je uitwerken’, is het werk bij Subvention toch wel een stuk dynamischer. Er wordt wel verwacht dat je op een gegeven moment zelf aan de slag gaat en je eigen werk creëert.

Wat is je mooiste moment bij Subvention?

Eén van de mooiste momenten was bij een traject waar ik wel 1,5 jaar mee bezig was, en dat je daar samen met collega’s een gigantisch succes mee boekt. En natuurlijk de eerste plek winnen met karten tegen mijn collega’s! 😉

“Eén van de mooiste momenten bij Subvention was bij een traject waar ik wel 1,5 jaar mee bezig was, en dat je daar samen met collega’s een gigantisch succes mee boekt.”

 

Publicatiedatum: Juli 2022

Deel deze pagina op:

Ook interessant

Ben jij ook een koploper? Werken bij Subvention