Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Jasper van Benthem (29 jaar) is sinds 21 januari 2019 werkzaam als subsidieadviseur voor team Vastgoed bij Subvention. Als subsidieadviseur ben je de brug tussen de aannemer, de bouwbegeleider en de investeerder. Zowel technisch als financieel bekijk je wat er haalbaar is. Benieuwd naar Jasper zijn ervaringen als subsidieadviseur? Lees dan verder!

Hoe ben je bij Subvention terechtgekomen?

Ik heb de studie Bedrijfseconomie gevolgd, waarbij ik voor de minor vastgoed en makelaardij koos. De kennis van vastgoed heb ik dan ook opgedaan door deze minor te volgen. Vanuit hier vond ik vastgoed & subsidies heel interessant, vooral het commerciële aspect, aangezien het zichzelf verkoopt.

Na mijn studie ben ik via een recruitmentbureau uitgenodigd om op gesprek te komen bij Subvention. Het sollicitatiegesprek had ik met Frank Waleczek (directeur Subvention). Wij bespraken hoe de functie eruit zou komen te zien en dat sprak mij erg aan. Zo ben ik bij Subvention terecht gekomen.

“Vooral de toegevoegde waarde die je kunt bieden aan investeerders en relaties tijdens het project sprak mij erg aan.”

 

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?

Ik probeer mijn dag altijd te beginnen op kantoor of met een vroeg gesprek bij een klant, waarbij we uiteraard de spits proberen te vermijden. Als ik op kantoor begin, starten we met het checken van de mail en de nieuw binnengekomen subsidiescans. Hier zet ik acties op uit of verdeel ik het onder mijn collega’s om nieuwe klanten binnen te halen. Na deze werkzaamheden heb ik vaak een gesprek met een (potentiële) klant, relatie of misschien wel een bouwvergadering. Dit gesprek werk ik direct uit en zet de verschillende acties vast inclusief een terugkoppeling op de mail. Aan het einde van de dag neem ik contact op met mijn bestaande relaties om het goede nieuws te brengen over binnengekomen beschikkingen.

“”Dagelijks grijpen we kansen om vooruitgang te boeken voor onze klanten in duurzame en innovatieve projecten.”

 

Je bezoekt dus regelmatig klanten?

Ja, ik heb daarin voornamelijk een commerciële rol. Ik ben wel één van de eerste contactpersonen naar buiten toe. Ik werk uiteraard ook nog de projecten uit, maar dat wordt voor mij wel iets minder. Mijn hoofdtaak is commercieel gericht. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk in relatiebeheer te betekenen. Het is mijn doel om constant in beeld te zijn bij verschillende relaties zodat zij één vast aanspreekpunt hebben. Hierdoor heb ik overzicht bij al mijn projecten.

“Ik ben één van de eerste aanspreekpunten naar buiten toe en heb een commerciële rol.”

 

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor je werk?

Het is handig als je een beetje mondig en analytisch bent. Het is belangrijk dat je een goede relatie kunt opbouwen met verschillende opdrachtgevers, hiervoor moet je dus ook open staan voor een gesprek. Daarnaast is het hebben van bouwkundige en commerciële kennis en inzicht waardevol om goed onderbouwde beslissingen te kunnen nemen, bijvoorbeeld bij het beoordelen of iets rendabel is of niet. Wat is de meerwaarde van duurzaam vastgoed? Wat kan je behalen met de investering of het duurzaamheidslabel? Als subsidieadviseur ben je de brug tussen de aannemer, de bouwbegeleider en de investeerder. Zowel technisch als financieel bekijken wij wat er haalbaar is.

“Als subsidieadviseur ben je de brug tussen de aannemer, de bouwbegeleider en de investeerder. Zowel technisch als financieel bekijken wij wat er haalbaar is.”

 

Hoe ervaar je het werken bij Subvention?

Subvention is een open en gezellige club waar het heel prettig is om te werken. Er is een gemoedelijke werksfeer, waar ruimte is voor een praatje en een grapje. Maar waar ook serieus gespard wordt op verschillende niveaus en met verschillende personen. Iedereen is bereid om wanneer het nodig is bij te schakelen, iedereen staat voor elkaar klaar. We hebben een open, prettige maar ook een nuchtere werksfeer.

“We hebben een open, prettige maar ook een nuchtere werksfeer.”

 

Aan wie zou jij werken bij Subvention aanraden?

Als je een open en toegankelijk persoon bent en van techniek houdt, dan ben je bij Subvention aan het juiste adres. Als subsidieadviseur hebben we een hele mooie rol met technische uitdagingen. Of het nu gaat om relatiebeheer of bouwkundige installatietechniek, bij ons kun je je ei zeer goed kwijt. En daarnaast ben je ook altijd van toegevoegde waarde voor de klant, want we brengen waarde aan het subsidietraject en ontzorgen de klant daarin.

“Als jij een open en toegankelijk persoon bent en je houdt van techniek dan pas je wel bij Subvention.”

 

Wat is je mooiste moment bij Subvention?

Dat is lastig, er zijn zoveel mooie momenten. De tweejaarlijkse uitjes en de kerstborrel zijn altijd heel mooi. Maar ook het krijgen van een beschikking en de waardering van de klant zijn prachtige momenten. Of een full-serviceconcept voor een klant mogen invullen. Het is niet dat ik zeg van ‘dit was hét moment van mij binnen Subvention’. Er zijn heel veel verschillende mooie momenten waar je energie van krijgt. En dat is eigenlijk alleen maar mooi, ik heb liever dat ik meerdere dingen kan benoemen dan dat het één ding is.

“Er zijn heel veel verschillende mooie momenten waar je energie van krijgt.

 

Op kantoor in Enschede of op kantoor in Zwolle?

Kantoor Enschede

Op de fiets naar het werk of met de auto?

Met de auto

De dag starten met koffie of thee?

Koffie

Intern overleg of aan de slag met de subsidies?

Aan de slag met subsidies

Thuiswerken of op kantoor?

Op kantoor

Publicatiedatum: maart 2024

Deel deze pagina op:

Ook interessant

Ben jij ook een koploper? Werken bij Subvention