Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

20 oktober 2021, 09:26Aangepast 20 oktober 2021, 09:35

MVO stond bij Subvention op 6 en 7 oktober 2021 in het teken van de vrijwilligersdagen Subvention DOET!

Buffelen en knuffelen bij de kinderboerderij in Enschede

Donderdag 7 oktober 2021 hebben we Stichting Kinderboerderij Noord geholpen met schilderen, snoeien en schoonmaken. Dit jaar hebben we gekozen voor een doel dat zich richt op kinderen. Kinderboerderij Noord is een stichting die draait op subsidies en niet in eigendom van de gemeente is.

Werkzaamheden waar wij mee hebben geholpen liepen uiteen van schilderen, het bijvullen van de volières met nieuw zand, snoeien van haag en groene wal en schoonmaken.

Het was een gezellige en knuffelbare dag bij Kinderboerderij Noord. We willen Sabine en Jordy heel erg bedanken voor de gastvrijheid en de lekkere lunch. Als afsluiter hebben wij met alle collega’s heerlijk gegeten in de binnenstad van Enschede.

Subvention DOET! Zwolle

Op woensdag 6 oktober 2021 staken we de handen uit de mouwen bij Stichting Hanzeheerd, locatie De Bongerd in Hattem. ’s Morgens had de technische dienst eerst een paar mooie klussen voor ons, waaronder het opruimen van oud ijzer. De appels werden geplukt uit de boom in de dierenweide waar gelijk appeltaarten van zijn gemaakt. Samen met de bewoners is van de rest van de appels ook nog appelmoes en appelsap gemaakt. Een aantal bewoners heeft zelfs geholpen met het schillen van de appels. Een grote bloembak naast de dierenweide werd voorzien van nieuwe (winter)planten en het tuinmeubilair is schoongemaakt en opgeruimd.

Een aantal collega’s haalde hout, dakplaten en ander materiaal op, zodat ze daarna aan de slag konden met het bouwen van een nieuw kippenhok. Na een heerlijke lunch, verzorgd door Stichting Hanzeheerd, zijn de ochtendklussen afgemaakt en opgeruimd en werd de high tea klaargezet en de puzzeltocht uitgezet. Om 15:00 uur kwamen de bewoners in het restaurant voor de high tea met daarbij ook stukjes van de appeltaart. Om 15:30 uur begon de puzzeltocht waarbij er voor iedere bewoner een prijsje was.

Het was een geslaagde en zinvolle dag en we willen Stichting Hanzeheerd hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en het enthousiasme. Als afsluiter van de vrijwilligersdag hebben we met de collega’s heerlijk gegeten in een restaurant in Hattem.

Hetty Knecht van Stichting Hanzeheerd: ‘Voor volgend jaar houden wij ons weer aanbevolen’.

Maatschappelijk verantwoord de mouwen opstropen

Bij Subvention ondernemen we maatschappelijk verantwoord. Tijdens onze jaarlijkse vrijwilligersdag Subvention DOET! doen we iets voor de lokale samenleving.

We proberen mensen vooruit te helpen met dingen waar men normaal soms niet aan toekomt. Daarnaast verhoogt het ook de betrokkenheid van collega’s van Subvention onderling en bij de maatschappij. Zij komen dankzij deze dag in aanraking met een organisatie of instelling waar je in alledaagse situaties niet altijd mee te maken krijgt.

Sociaal Jaarverslag

In ons Sociaal Jaarverslag lees je wat we naast onze vrijwilligersdag Subvention DOET! nog meer doen aan MVO.

Bekijk hier ons Sociaal Jaarverslag over 2020.

Voorblad van Sociaal Jaarverslag Subvention 2020

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Sharon

Ook interessant