Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

7 oktober 2022, 08:29Aangepast 10 oktober 2022, 13:05

MVO stond bij Subvention op 3 en 4 oktober 2022 in het teken van de vrijwilligersdagen Subvention DOET!

Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig

Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig, dat is het motto van de Posten, een leefomgeving voor ouderen in Enschede. Op 3 oktober jl. hebben we hier een dag doorgebracht met diverse groepen licht-dementerende bewoners en deelnemers van de dagbesteding. We hebben met hen geknutseld, gewandeld, koffiegedronken bij een kinderboerderij en in een winkelcentrum en natuurlijk ontbraken ook het spelen van spelletjes niet. Een groep collega’s heeft letterlijk de handen uit de mouwen gestoken;  de hokken voor de geiten en kippen die in de tuin verblijven werden goed in de verf gezet.

Het motto van de Posten is als buitenstaander absoluut merkbaar. De inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes en van de tuin straalt warmte uit, de bewoners zelf zijn ook trots op hun gezellige huis. Hulpvaardig en hartelijk zijn de medewerkers en vrijwilligers, zowel naar de bewoners als naar ons toe.

Met dankbaarheid en licht ontzag hebben wij tijdens het afsluitende diner in de binnenstad teruggeblikt op een indrukwekkende, ontroerende en gezellige dag.

Subvention DOET! Zwolle

Op dinsdag 4 oktober 2022 zijn we aan de slag gegaan bij IJsselheem Nieuwe Haven, een woonzorginstelling voor ouderen. We werden hartelijk ontvangen door 2 dames van Team Welzijn met wie we het programma hebben bedacht.
We kregen eerst een introductie van de 2 dames onder het genot van een kop koffie/thee met krentenwegge. Daarna ging een deel van de collega’s aan de slag met het schoonmaken en oliën van de tuinmeubelen. Dat was een flinke klus! Het andere deel van de collega’s heeft rolstoelen en rollators van cliënten schoongemaakt op diverse afdelingen. Ondertussen werd er een praatje gemaakt met de cliënten.
Na de door IJsselheem heerlijk verzorgde lunch, zijn er nog een paar rolstoelen schoongemaakt en werd de tuinklus afgemaakt en opgeruimd. Rond 14:30 uur hebben we met een aantal cliënten in een rolstoel een wandeling gemaakt door Zwolle. Er werd gezellig gekletst en een aantal heeft zelfs een lekker ijsje gegeten.

Om 15:45 uur startten we met de dierenquiz, omdat het dierendag was. Collega Frank Waleczek verscheen als quizmaster in een glitterjas. De dierenquiz bleek best lastig en een groep van ca. 25-30 cliënten deed fanatiek mee. Na afloop was er voor iedere cliënt een reep chocola als prijsje.

Om 16:45 uur sloten we als collega’s de vrijwilligersdag af met een borrel en etentje bij een restaurant in Zwolle.

We bedanken IJsselheem Nieuwe Haven voor haar inzet, gastvrijheid en enthousiasme om er een geslaagde vrijwilligersdag van te maken! We komen graag nog eens terug.

Maatschappelijk verantwoord de mouwen opstropen

Bij Subvention ondernemen we maatschappelijk verantwoord. Tijdens onze jaarlijkse vrijwilligersdag Subvention DOET! doen we iets voor de lokale samenleving.

We proberen mensen vooruit te helpen met dingen waar men normaal soms niet aan toekomt. Daarnaast verhoogt het ook de betrokkenheid van collega’s van Subvention onderling en bij de maatschappij. Zij komen dankzij deze dag in aanraking met een organisatie of instelling waar je in alledaagse situaties niet altijd mee te maken krijgt.

Sociaal Jaarverslag

In ons Sociaal Jaarverslag lees je wat we naast onze vrijwilligersdag Subvention DOET! nog meer doen aan MVO.

Bekijk hier ons Sociaal Jaarverslag over 2021.

Sociaal jaarverslag Subvention 2021

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Sharon

Ook interessant