Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

22 januari 2020, 15:46Aangepast 23 januari 2020, 07:51

Onderwijscentrum De Twijn ligt op een steenworp afstand van onze vestiging in Zwolle. Tygo, de zoon van onze collega Freerk Jan, heeft het al jaren ontzettend naar zijn zin op De Twijn. Genoeg redenen om te kijken op welke wijze Subvention haar expertise kan gebruiken om de wens voor een nieuw schoolplein, gericht op de EMB-groepen, mogelijk te maken.

Over De Twijn

Onderwijscentrum De Twijn in Zwolle is een school voor speciaal onderwijs. Leerlingen die naar De Twijn gaan, komen op het reguliere onderwijs niet goed tot hun recht. Dit kan vele oorzaken hebben. Van net niet genoeg niveau of te weinig aanpassingsvermogen binnen het reguliere onderwijs tot het hebben van een ernstige meervoudige beperking (EMB).

Van schoolplein naar belevingsplein

Het schoolplein aan de zijde van de EMB-groepen bij De Twijn was een kale lege betegelde vlakte. Niet uitdagend of leuk voor deze groep leerlingen. De ambitie was een schoolplein te creëren waar leerlingen veilig en toegankelijk kunnen spelen en ontdekken. Er werd een werkgroep opgezet die aan de slag ging met de plannen voor het nieuwe schoolplein. Vanzelfsprekend waren de behoeften en wensen van de leerlingen de belangrijkste uitgangspunten.

Er zijn nu een zand- en waterspeelplek, voetbalveld, verkeersplein, wilgentunnel, pergola en plek voor rust met bankjes. Er is pleinversiering aangebracht en aandacht voor tast- en geurbeleving. Het is een waar belevingsplein geworden. Overal is iets te doen of te zien. Het inclusieve belevingsplein werd eind 2019 geopend.

Subsidiebegeleiding door Subvention

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft Subvention bijgedragen door het inzetten van onze (advies)uren voor het verkrijgen van een subsidie bij de provincie Overijssel voor dit ‘groene belevingsplein’.  De subsidieaanvraag bij de provincie werd toegekend met een bedrag van ongeveer € 7.000. De subsidie heeft bijgedragen aan extra verrijking van het belevingsplein. Het is zo mooi en dankbaar een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en beleving van kinderen met beperkingen.

Korte reportage van RTV Focus Zwolle van de opening met Freerk Jan en Tygo.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Freerk Jan

Ook interessant