Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

10 februari 2020, 11:41Aangepast 12 mei 2020, 11:52

In december 2019 nam Subvention deel aan de verkiezing ‘Het Vitaalste Bedrijf van Nederland’. We zijn trotst op de behaalde 44ste plek. De deelname was voor ons een nulmeting. Het brengt de huidige situatie in kaart als belangrijke stap in het verbeter- en veranderproces van de vitaliteit van Subvention.

Wat betekent Het Vitaalste Bedrijf?

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ en MKB-Nederland. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, zijn productiever, energieker, minder vaak ziek en voelen zich meer verantwoordelijk voor hun gezondheid en inzetbaarheid.

Vitaliteit gaat niet alleen over sport en bewegen, maar omvat ook het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, een goede werk-privébalans en niet te vergeten: plezier op de werkvloer.

Hoe meet je vitaliteit?

Als medewerkers beoordeelden we de vitaliteit van Subvention zelf. Bijna heel Subvention deed de Energy Scan van Lifeguard, waarbij ingegaan wordt op de volgende onderwerpen:

 • Strategie
 • Leiderschap
 • Cultuur
 • Vitaliteitsmanagement
 • Development
 • Fysieke werkomgeving

Net Vitality Score meet het netto energieniveau

De Net Vitality Score (NVS) geeft een indicatie van de vitaliteit van de organisatie. Deze score wordt berekend vanuit de vragen uit de Energy Scan. Door de negatieve energie (Survival en Burnout) in je organisatie af te trekken van de positieve energie (Performance en Recovery) verkrijg je de Net Vitality Score, het energieniveau van de organisatie.

Net Vitality Score Subvention
De Net Vitality Score van Subvention

Vitality Promotor Score: de mate van aanbevelen

De Vitality Promotor Score (VPS) wordt berekend aan de hand van de vraag: ‘In welke mate zou je jouw werkplek aanbevelen aan vrienden en familie?’ Hierop hebben collega’s een score van 0 (totaal niet) tot en met 10 (in zeer sterke mate) gegeven. De VPS wordt berekend door het percentage dectractors af te trekken van het percentage promotors.

Vitality Promotor Score Subvention
De Vitality Promotor Score van Subvention

Wat we bij Subvention doen aan vitaliteit

In het kader van vitaliteit biedt Subvention ondersteuning in de ontwikkeling van fysieke, emotionele en mentale gesteldheid van medewerkers. We proberen met name onder medewerkers het bewustzijn van hun eigen vitaliteit te vergroten. Het werken aan vitaliteit is voor iedere medewerker anders. In het verlengde van onze positionering ‘de mens centraal’, besteden we in 2020 aandacht aan vitaliteit met een aantal concrete punten:

 • Plezier: Regelmatig gezamenlijke activiteiten als personeelsuitjes en (vrijdagmiddag)borrels.
 • Positiviteit: Successen delen en vieren, complimenten geven en krijgen. Dat geeft energie.
 • Vrijheid : In locaties en werktijden, of in hoe jij je eigen functie invult.
 • Opleidingsbudget: Iedereen krijgt een jaarlijks opleidingsbudget.
 • Coaching: Talentontwikkelingstraject in teams en individueel.
 • Werk-privébalans: Ruimte om thuis te werken en natuurlijk in de vorm van verlofuren.
 • Gezondheid en leefstijl: Zit-stabureaus, fruit op kantoor.
 • Sport en bewegen: Betalen van sportabonnementen, een fietsregeling, gezamenlijke deelname aan sportevenementen.

Met deze punten sturen we op een hogere NVS investeren we doelgericht in het optimaliseren van de organisatievitaliteit, met concrete effecten. Denk bijvoorbeeld aan een hogere betrokkenheid, minder verzuim of een betere teamsfeer.

We hebben een goede basis en daar willen we op voortbouwen! Een vitale organisatie zorgt voor duurzaam succes in de toekomst. Dat is waar we bij Subvention in geloven.

2019 keurmerk vitaalste bedrijf Subvention

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Sharon

Ook interessant