Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

In Wijchen zijn meer dan 400 woningen verduurzaamd naar een energielabel A. Daarbij konden bewoners kiezen om zonnepanelen te installeren. In samenwerking met woningcorporatie Talis en Enerdeco hebben we voor alle woningen met succes subsidies aangevraagd.

Grootschalige renovatie: STEP en ISDE

Dit project draait om 419 zogenaamde PeGe-woningen van Talis. Deze woningen zijn te vinden in drie wijken in Wijchen. PeGe is een afkorting voor Wijchense architect en aannemer van deze woningen: Peter Guelen. De ‘bouwpakketwoningen’ dateren van de jaren 60 en 70. De energetische kwaliteit van de gevel was bij deze bouwsystemen een zwak punt. Een verduurzamingsslag was dan ook geen overbodige luxe.

Een grootschalige renovatie zorgt voor toekomstbestendige woningen. Alle daken zijn vervangen, gevels zijn energiezuiniger gemaakt, sanitair is vernieuwd, riolering is vervangen, asbest is gesaneerd en vloeren zijn geïsoleerd.

De woningen hebben een energiesprong gemaakt van label E naar een gemiddeld label A. Collega Marco Ottink is vanaf het begin van het project betrokken geweest. Hij heeft vanuit Subvention het subsidietraject begeleidt. De STEP- en ISDE-subsidieregelingen zijn aangevraagd en verleend.

Bekijk onderstaande video om een impressie te krijgen van het renovatieproject:

Keuze aan bewoners

Bijzonder aan dit traject was dat Talis bewoners actief heeft betrokken bij het renovatieproject. Bewoners kregen de mogelijkheid mee te denken over het onderhoud. Zo konden bewoners kiezen of ze (tegen betaling) bepaalde extra aanpassingen wilden in de woning. Daarnaast kregen de bewoners de mogelijkheid te kiezen voor het installeren van zonnepanelen. Dankzij de renovatie profiteren de bewoners van een flinke besparing op de energielasten.

Subsidie voor jouw grootschalige renovatieprojecten?

Onze subsidiespecialisten van team Woningcorporaties hebben veel ervaring met grootschalige projecten als deze voor Talis in Wijchen. Neem eens vrijblijvend contact op met Marco Ottink via 053 4348512 of woningcorporaties@subvention.nl.

Over Talis

Talis bouwt, verhuurt en beheert zo’n 14.000 woningen in de regio Nijmegen en Wijchen. In combinatie met goede zorg, zorgt Talis voor toekomstbestendige, betaalbare en passende woningen. De organisatie werkt graag samen met maatschappelijke organisaties, gemeenten en, zoals ook blijkt uit dit project, met bewoners zelf. www.talis.nl

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Marco

Ook interessant