Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Al meer dan 10 jaar verzorgt Subvention alle subsidietrajecten van woningcorporatie Welbions uit Hengelo. Vanzelfsprekend werden we gevraagd een renovatieproject in de wijk Klein Driene te begeleiden. Een woon- en winkelcentrum wordt omgebouwd naar een complex met 25 appartementen.

 

Herstellen van de oude stijl met moderne woningen

De wijk Klein Driene is een naoorlogse wederopbouwwijk. Welbions wilde de oude stijl van vroeger herstellen. De gevels van de gebouwen zijn grotendeels opgeknapt, waarmee een blikvanger in de wijk gecreëerd is.

Het vroegere woon- en winkelcentrum heeft een eenduidige nieuwe functie als appartementencomplex. In de oude winkelruimten op de begane grond zijn tien moderne woningen gecreëerd. De reeds bestaande woningen zijn gerenoveerd.

Een flinke renovatie, veel subsidiemogelijkheden toegepast

Allereerst is het asbest verwijderd in de gebouwen en zijn er flink wat muren afgebroken. De kunststof luifels uit de jaren ’90 zijn weggehaald, zodat de oorspronkelijke, betonnen luifels uit de jaren ’50 weer zichtbaar zijn. De woningen hebben een energielabel A: er is spouw-, dak- en vloerisolatie aangebracht, HR++-glas geplaatst en de woningen hebben een eigen CV-ketel. Ook zijn de woningen voorzien van een nieuwe keuken en sanitair.

Het project heeft kunnen profiteren van verschillende subsidiemogelijkheden. Denk aan de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en Energie-investeringsaftrek (EIA). Ook zijn de provinciale regeling ‘Duurzame Energieopwekking Overijssel’ en twee regelingen specifiek voor de huursector (STEP en RVV) toegekend.

Jarenlange samenwerking

We verzorgen al meer dan 10 jaar alle subsidietrajecten van Welbions. We overleggen met de afdelingen Ontwikkeling (nieuwbouw en bestaande bouw) en Financiën. Wij analyseren voor aanvang van elk project de subsidiekansen met de betrokken projectleider en/of beleidsmedewerker en de uitvoerende partijen, zoals aannemers. Vervolgens vragen wij de subsidies aan en begeleiden het vervolgtraject.

Over Welbions

Welbions is een middelgrote woningcorporatie. Het is de enige woningcorporatie in de gemeenten Hengelo en Borne. Net als andere woningcorporaties, heeft zij de taak de uitdaging aan te gaan haar woningbestand te verduurzamen. www.welbions.nl

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Marco

Ook interessant