Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Woonin renoveert 117 eengezinswoningen in de wijk Zuilen in Utrecht. Het project kan rekenen op de subsidie Kansen voor West 2. Het renovatieproject loopt van eind 2022 tot eind 2023.

CO2-reductie, verduurzaming en comfortabel wonen als doelstelling

Woonin wil verduurzamen, CO2-reductie behalen en bewoners een comfortabel en energetisch verantwoorde woonruimte bieden, die ook betaalbaar is en blijft. Met het project Patrimoniumstraat geeft Woonin een invulling aan deze doelstelling. Binnen dit project wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verbeterd.

Woonin eengezinswoning

Energetische woningen

De sociale huurwoningen in het project Patrimoniumstraat verkeren voor renovatie in een slechte energetische situatie en een matige (op enkele onderdelen slechte) staat van onderhoud. Het grootste gedeelte van de woningen heeft dan ook energielabel E, F of G. Een uitgelezen kans om de uitgesproken ambities in de praktijk waar te maken. Subvention adviseerde voor dit project over de mogelijke subsidies en vroeg deze succesvol aan.

De volgende energetische werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens deze renovatie:

 1. De totale thermische schil wordt gerenoveerd:
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • HR++ glas, inclusief ZR-roosters
 2. Installeren CO2-gestuurde mechanische ventilatie.
 3. Vervangen CV-ketel (waar nodig) en aanbrengen CV-ketel indien nog niet aanwezig.
 4. Voorbereiding op elektrisch koken door middel van het vernieuwen van alle meterkasten en een perilexaansluiting.
 5. Aanbrengen van 6 zonnepanelen per woning.

Ook worden keukens, badkamers en toiletten geheel vernieuwd. Hierbij hebben bewoners keuze in bijvoorbeeld extra stopcontacten of een fonteintje in het toilet. Daarnaast konden bewoners kiezen welke kleur voordeur ze wilden, waarbij uiteindelijk de kleur is gekozen waar de meeste bewoners op gestemd hebben.

Subsidiemogelijkheden in kaart en aanvraag verzorgen

Subvention was begin 2023 op de hoogte van een nieuwe openstelling van Kansen voor West 2, het verlagen van het energieverbruik en opwekking duurzame energie in de bebouwde omgeving. Hier hebben we dan ook snel op geanticipeerd. Samen met Woonin hebben we de voorwaarden nauwkeurig besproken, het benodigde projectplan opgesteld en alle benodigde bijlagen verzameld. Tot slot dienden we we de aanvraag succesvol in. Na het geven van een pitch aan de deskundigencommissie is de aanvraag toegekend. De bijdrage van Kansen voor West is erg belangrijk voor Woonin om zo een deel van de onrendabele top weg te nemen.

Betrokken partijen

Over Woonin

Woonin is een woningcorporatie in de regio Utrecht met ongeveer 35.000 sociale huurwoningen voor een betaalbare prijs voor mensen met een laag inkomen. Bij Woonin wordt aan een gezamenlijk doel gewerkt: prettig wonen mogelijk maken voor iedereen in Utrecht, Wijk bij Duurstede, Nieuwegein en Houten. 500 medewerkers werken samen met gemeenten, andere woningcorporaties, co-makers en maatschappelijke organisaties.

Subsidie aanvragen voor jouw renovatieproject?

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem contact op met Jasper Hiddinga via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Jasper

Ook interessant