Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Team Woningcorporaties van Subvention ging op werkbezoek bij Koopmans Bouwgroep. Op de Nieuwe Es in Hengelo hebben wij in theorie en praktijk kennis gemaakt met het bouwconcept HOUTbaar. De eerste woningen van dit bouwconcept zijn in maart op deze locatie geplaatst.

Modulair woningen plaatsen als Legostenen

HOUTbaar is een circulair en modulair bouwconcept waarin al diverse woningtypes zijn ontwikkeld. De modules worden geproduceerd in een fabriek (waarvoor Subvention ook de subsidies heeft aangevraagd). De losse modules kunnen op diverse manieren worden samengesteld tot één woning.

Na fabricage worden de modules in een korte tijd (als Legostenen) geplaatst op de bouwlocatie. Voorzien van werkschoenen en een bouwhelm konden wij deze mooie en ruim ogende woningen van dichtbij bekijken.

Subsidie voor circulaire woningen

Door de lage milieu-impact en het gebruik van duurzame bouwmaterialen zijn er voor dergelijke bouwconcepten subsidiekansen binnen de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Vanaf 2022 is er geen aftopping meer op de investeringskosten en het percentage is verhoogd naar 45% (ofwel 11,61% netto). Het subsidievoordeel kan hierdoor verdubbelen in vergelijking met de regelgeving van 2021.

Wij verwachten dat de subsidie voor circulaire woningen de komende jaren blijft bestaan en beoordelen graag de subsidiekansen voor jouw circulaire bouwproject.

Subsidie voor circulair bouwen aanvragen?

Wil je weten welke kansen er zijn voor jouw (circulaire) projecten? Neem contact met op met Wouter Berghuis via 06 – 20 95 66 37 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Wouter

Ook interessant