Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Woonwaard realiseert 129 circulaire appartementen aan de Koelmalaan in Alkmaar. Een ambitieus project, waarbij Subvention in een vroeg stadium meedacht over de mogelijke subsidies. Van het inventariseren van de subsidiemogelijkheden voor onder andere circulaire woningen, het bij elkaar brengen van de juiste partijen en de coördinatie van het subsidieproces, tot de feitelijke aanvraag.

Geen betonnen appartementen maar houten modules

Het project dat Woonwaard in Alkmaar realiseert is bijzonder. Er wordt namelijk niet met beton gebouwd, maar met hout: massief vurenhout (CLT) uit duurzaam beheerde bossen.

De 129 appartementen worden opgebouwd uit 260 houten modules, verdeeld over vijf bouwlagen. In totaal beslaat het project 19 éénkamerstudio’s (32 m²), 59 driekamerappartementen (67 m²) en 51 driekamerappartementen (81 m²).

Woonwaard wil met de realisatie een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie en verduurzaming van Nederland. Wij denken dat dit een project is, ook voor andere woningcorporaties in Nederland, om kennis over circulair bouwen te vergaren en te delen.

Circulaire woning op Milieulijst 2021

Namens Woonwaard verzorgt Subvention al enkele jaren de subsidieverwerving. Zo mochten wij ook het subsidietraject van het project aan de Koelmalaan begeleiden. Ben Uffen is als projectontwikkelaar van Woonwaard verantwoordelijk voor de bouw. Gezien de circulaire ambities hebben wij Woonwaard proactief geholpen met de subsidiemogelijkheden.

De Milieu-Investeringsaftrek (MIA) stimuleert investeringen in circulaire nieuwbouw. Subvention bracht samen met Woonwaard de juiste partijen bij elkaar om de subsidievoorwaarden te bespreken, de benodigde acties uit te zetten en uiteindelijk de subsidieaanvraag in te dienen.

De fysieke bouw start eind 2021 en de oplevering van het circulaire woongebouw vindt plaats in 2022.

Samenwerkingspartners

Over Woonwaard

Woonwaard verhuurt 14.500 woningen in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Woonwaard staat voor betaalbaar wonen, in een huis dat bij de huurder past, in een buurt die bevalt, nu en in de toekomst. Woonwaard heeft haar visie vertaald in een moderne, procesgerichte organisatie en werkt samen met de huurders en (keten)partners aan maatschappelijke doelen.

Hieronder vindt je een impressie van het circulair woningbouwproject van woningcorporatie Woonwaard in Alkmaar.

Subsidie voor circulaire woningen aanvragen?

Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor circulair bouwen? Neem contact op met Jasper Hiddinga via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Jasper

Ook interessant