Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

De renovatieprojecten van Stichting Mooiland zijn goede voorbeelden van een versnelde verduurzamingsslag. De afgelopen twee jaar verbeterde de woningcorporatie de Energie-Indexen van zo’n 1.750 woningen. Een van de renovatieprojecten vond plaats in Sliedrecht.

Verbeterde verhuurbaarheid na verduurzaming

De 79 appartementen in de Vondelflat in Sliedrecht hadden energielabels D en E (Energie-Index tussen de 1,81 en 2,4). Na renovatie is dat zodanig verbeterd, dat alle appartementen nu een energielabel A hebben (Energie-Index tussen de 0,81 en 1,20). Door het energetisch verbeteren van alle appartementen is het wooncomfort toegenomen en bovendien besparen de bewoners van de Joost van den Vondelstraat aanzienlijk op de energiekosten voor gas en elektra. Naast alle isolerende maatregelen onderging de Vondelfat in Sliedrecht ook qua uiterlijk een metamorfose. Op deze manier past de flat beter in de hedendaagse omgeving en zijn de appartementen beter verhuurbaar.

Vondelflat Sliedrecht, voor en na de verduurzamingsrenovatie (bron: www.mooiland.nl)

Kostendekking door subsidies

De versnelde verduurzaming van de huurwoningen van Stichting Mooiland was onder andere mogelijk door optimaal gebruik te maken van subsidies. Voor het renovatieproject in Sliedrecht hebben we met succes de subsidieregelingen STEP, EIA en ISDE aangevraagd. We konden deze subsidies aanvragen door de toepassing van energetische maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan isolerende maatregelen als HR++ beglazing, geïsoleerde panelen en dak- en gevelisolatie. Maar ook door het toepassen van zonnepanelen, een collectief zonneboilersysteem en twee gasabsorptiewarmtepompen. Dankzij de subsidies is uiteindelijk bijna 6% van de investeringskosten gedekt.

Achtergrond: Alle woningen energieneutraal

In 2050 moeten alle woningen energieneutraal zijn. Een ambitie die voortvloeit uit het Energieakkoord dat de Nederlandse overheid in 2013 ondertekende. Aanvullend maakten de woningcorporaties en branchevereniging Aedes een gezamenlijke afspraak: alle corporatiewoningen moeten in 2020 gemiddeld een energie-index van 1,21 – 1,4 (energielabel B) hebben. Mede dankzij de gemaakte afspraken in de Woonagenda 2017-2021 moeten de corporaties de renovatieplannen aanscherpen. Een versnelling is noodzakelijk om de doelstellingen uit het Energieakkoord alsnog te behalen.

Meer weten?

Wil je weten wat de subsidiekansen voor jouw (renovatie)projecten zijn? Subsidieadviseur Woningcorporaties Jasper Hiddinga bespreekt graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Neem vrijblijvend contact op met Jasper via 053 – 434 12 85 of via de mail.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Jasper

Ook interessant