Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

In de zomer van 2019 gaf woningcorporatie Mooiland groen licht voor het energetisch renoveren van de Emmaflat in Etten-Leur. Onder het motto ‘Wij geven thuis’, is het verduurzamen van de woningvoorraad van Mooiland een belangrijk onderdeel binnen haar beleid.

Met behulp van onder andere subsidies heeft Mooiland 98 appartementen verduurzaamd, esthetisch verbeterd en comfortabeler gemaakt. Zo zijn de oude boilers vervangen voor nieuwe warmtepompboilers en hebben de woningen mechanische ventilatie en nieuwe afzuigkappen. Ook zijn de spouwmuren en vloeren geïsoleerd. Daarnaast zijn de asbesthoudende panelen vervangen. Zonnepanelen produceren stroom voor de collectieve installaties zoals de liften en de verlichting in algemene ruimtes. Hierdoor zullen de servicekosten voor de huurders gaan dalen.

Foto: Caspar de Haan onderhoud & renovatie

Subsidieregelingen voor renovatie huurwoningen

Mooiland maakte bij het renovatieproject onder andere gebruik van de volgende subsidieregelingen:

  • STEP-subsidie voor verbetering van het energielabel van D naar A.
  • Investeringssubsidie Duurzame Energieproductie (ISDE) voor 98 warmtepompboilers.
  • Energie-investeringsaftrek (EIA) voor de installatie van zonnepanelen.

Jasper Hiddinga – subsidieadviseur Woningcorporaties bij Subvention – nam het volledige proces voor de subsidieaanvragen uit handen. Van het in kaart brengen van de mogelijkheden tot het voorbereiden van de aanvraag, het borgen van de voorwaarden en de communicatie met de subsidieverstrekker.

De woningen in de Emmaflat zijn nu energiezuinige, gezonde en comfortabele woningen met een mooie en nette uitstraling.

Reacties van betrokkenen


‘Wat dit project zo uniek maakt, is dat de subsidies bijna 20% van de totale aanneemsom zijn.’

Jasper Hiddinga, subsidieadviseur Woningcorporaties bij Subvention

‘Subvention ondersteunt ons van de initiatieffase tot de uiteindelijke afwikkeling van het subsidieproces en is daarmee een belangrijke schakel bij het financieel en organisatorisch mogelijk maken van onze duurzaamheidsdoelstellingen.’

Berto Buiting, projectmanager Mooiland

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw organisatie?

Wil je weten welke kansen er voor jouw organisatie liggen? Subsidieadviseur Jasper Hiddinga van team Woningcorporaties vertelt je graag over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op via 053 – 434 85 12 of gebruik het contactformulier.

Over Mooiland

Mooiland huisvest ruim 60.000 huurders in meer dan 25.000 woningen over heel Nederland. Haar kernwerkgebied ligt in Noordoost-Brabant. In 2030 wil Mooiland al haar huurwoningen op gemiddeld energielabel A hebben. Hiermee leveren ze een bijdrage aan een schoner milieu. De huurders zien hun energielasten dalen en hun wooncomfort toenemen.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Jasper

Ook interessant