Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Begin 2021 start Welbions met de uitvoering van een circulair sloop-nieuwbouwproject in Hengelo (Ov). Het betreft een pilotproject van het door Dura Vermeer ontwikkelde concept ‘Blokje Opnieuw’. De oude woningen worden gesloopt waarna een nieuwe woning op de bestaande fundering wordt teruggebouwd. En dit alles binnen een tijdsbestek van zeven weken.

‘Blokje Opnieuw’: Van sloop naar nieuwbouw met circulair karakter

‘Blokje Opnieuw’ is een doorontwikkeling van ‘Blokje Om’; een sloop-nieuwbouwconcept dat zich kenmerkt door een doorlooptijd van slechts enkele weken, waarbij zittende huurders terugkeren op hun oorspronkelijke adres.

In de doorontwikkeling is invulling gegeven aan circulair bouwen. Zo worden gesloopte materialen zoals baksteen, beton, gips, hout en deuren hergebruikt en worden nieuwe materialen gekozen op hun herbruikbaarheid in de toekomst.

>> Lees in ons eerdere artikel meer over het bouwconcept ‘Blokje Om’

Uitdagingen circulair bouwen

Circulair bouwen komt vaak nog met een forse meerprijs. Door maximaal gebruik te maken van alle subsidiekansen, dragen we bij aan de financiële haalbaarheid en worden dit soort projecten (sneller) mogelijk.

Voor Welbions verzorgden we succesvol de aanvragen voor de RVV nieuwbouw en de Overijsselse subsidieregeling impuls circulair bouwen. Aanvullend gaan we Milieu-investeringsaftrek voor circulaire woningen voor dit project aanvragen in 2021.

Subsidie voor circulair bouwen aanvragen?

Wil je weten welke kansen er zijn voor jouw (circulaire) projecten? Neem contact met op met Wouter Berghuis via 06 – 20 95 66 37 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Wouter

Ook interessant