Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

14 mei 2019, 13:14Aangepast 5 maart 2024, 14:32

‘Blokje Om’ is een oplossing voor corporaties met een renovatie- of herstructureringsopgave. In een zeer korte periode van circa 20 werkdagen wordt een huizenblok 100% vernieuwd. Het concept is bij uitstek geschikt voor de uitdagingen waar corporaties voor staan vanuit het Klimaatakkoord.

Duurzaam én modern voor toekomstbestendige woningen

Het ‘Blokje Om’ concept van Dura Vermeer geeft geen druk op de woningvoorraad omdat bewoners na een korte woonvakantie terugkeren. Hier treffen ze een compleet nieuwe en comfortabele woning aan die qua plattegrond en duurzaamheid voldoet aan de huidige behoeften en regelgeving. Woningen worden gasloos en zeer energiezuinig, of zelfs ‘Nul op de meter’ opgeleverd.
De slimme, gefaseerde blok-voor-blok aanpak, waarbij lichtgewicht HoutSkeletBouw op het bestaande fundament wordt ingezet, biedt voordelen voor zowel bewoners als corporaties.

CO2-reductie door energiezuinige woning en hergebruik bouwmaterialen

De aanpak levert een grote bijdrage aan het reduceren van de CO2-uitstoot. De woningen worden niet meer aangesloten op het gas. ‘Blokje Om’ woningen worden ‘Nul op de meter’ (NOM) of ‘NOM-ready’ gebouwd.
Daarnaast draagt ook het (her)gebruik van de bouwmaterialen bij aan de CO2-reductie. De bestaande fundamenten van de woningen worden hergebruikt en de woning is gebaseerd op het meer duurzame en lichtgewicht HoutSkeletBouw (HSB). Dit biedt ook tijdens het bouwproces een bijdrage omdat er minimaal gebruikgemaakt wordt van zwaar materieel.
Leon Scholten, Coördinator Houtbouwconcepten bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “We willen graag nog meer circulaire materialen toevoegen aan ‘Blokje Om’ en zijn actief bezig dit door te ontwikkelen. Natuurlijk staan we hierbij open voor contacten met leveranciers.”

Voldoen aan Bouwbesluit én bijdragen aan maatschappelijke opgave

Het ‘Blokje Om’ concept zorgt ervoor dat de opgewaardeerde woning voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit op gebied van bruikbaarheid en milieu- en energieprestatie. Tegelijkertijd draagt de aanpak bij aan de maatschappelijke opgave van woningcorporaties om woningen te verduurzamen en de CO2-reductienormen uit het Klimaatakkoord.

Subsidie voor verduurzamen woningen?

Wanneer projecten zoals ‘Blokje Om’ inzetten op energiebesparing en bijdragen aan de doelen uit het Klimaatakkoord, biedt dit subsidiemogelijkheden. Hieronder de belangrijkste subsidies op een rij:

  • Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming)
    Een fiscale stimulering voor een energiezuinigere sociale woningvoorraad. De RVV Verduurzaming sluit voor onbepaalde tijd op 1 juli 2019. Alle correcte meldingen vóór 1 juli 2019 worden behandeld. >> Lees meer
  • Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)
    Een subsidie voor de aanschaf van (kleinschalige) duurzame installaties zoals zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Subsidiemogelijkheden voor jouw project?

Subvention heeft het subsidietraject voor ‘Blokje Om’ projecten bij WBO Wonen in Oldenzaal en ProWonen in Zelhem mogen verzorgen.

Wil jij weten wat de mogelijkheden voor subsidie zijn voor jouw project of woningcorporatie? Onze subsidiespecialisten zijn benieuwd naar de ambities van jouw woningcorporatie en denken graag met je mee!

Meer informatie ‘Blokje Om’

Dit artikel is in tot stand gekomen in samenwerking met Dura Vermeer. Voor meer informatie over het ‘Blokje Om’ concept kun je contact opnemen met Leon Scholten via 074 – 255 0 255 of blokjeom@duravermeer.nl. blokjeommetduravermeer.nl

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Frederique

Ook interessant