Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

11 februari 2021, 16:29Aangepast 11 april 2022, 08:49

Het versnellen van verduurzaming bij woningcorporaties. Subvention en Vabi bedienen dezelfde klant met hetzelfde doel. Vabi doet dat met software, Subvention met subsidieadvies. Dat gezamenlijke doel helpt klanten vooruit, maar ook elkaar! Hoe we dat doen, leggen we uit aan de hand van een verduurzamingstraject.

Subsidietraject voor verduurzaming van woningen

1.  Aanleiding verduurzamingsvraagstuk

Woningcorporaties en vastgoedeigenaren en -beheerders hebben een flinke verduurzamingsopgave. Ten eerste de ambities voor de verbetering van energielabels (voor kantoren zelfs wettelijke vereist). Daarnaast spelen het vergroten van het woon- en werkcomfort en het verlagen van de woonlasten of exploitatiekosten een belangrijke rol. En niet te vergeten het op peil houden van de marktwaarde om de voorraad te financieren. Allemaal redenen om te investeren in de verduurzaming van woningvoorraad of vastgoed. Subsidies stimuleren dat.

2.  Uitgangspunten bepalen

Een energielabel geeft inzicht in de actuele energieprestatie van de woning, winkel of kantoor. Een maatwerkadvies (EPA-W of EPA-U) geeft inzicht in concrete verbetermaatregelen met bijbehorende kosten, de verlaging van de energielasten (en CO2-uitstoot) en potentiële labelstappen.

3.  Subsidiemogelijkheden in kaart

Zienergie, een zusterbedrijf van Subvention, verzorgt deze energielabel- en adviestrajecten met behulp van de software van Vabi. Subvention helpt investeerders het potentiële subsidievoordeel in kaart te brengen. Een combinatie van geldelijke investeringssubsidies, fiscale investeringsaftrek en een groenfinanciering kunnen de risico’s en de kosten onderaan de streep flink omlaag brengen.

4.  De energiemaatregelen doorvoeren

Als investeerder voer je de bouwkundige, werktuigbouwkundige en/of elektrotechnische verbeteringen door. Voorbeelden zijn de isolatie van vloer, spouw of daken, energiezuinige (slimme) verlichting, warmtepompen en luchtbehandelingssystemen met warmteterugwinning. Ook kun je denken aan duurzame energieproductie met bijvoorbeeld zonnepanelen.

5.  Het nieuwe energielabel vaststellen

Na het doorvoeren van de verduurzamingsmaatregelen laat je het nieuwe energielabel vaststellen. Vanaf 1 januari 2021 is de BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw) van kracht en geldt de nieuwe bepalingsmethode NTA 8800 voor het energielabel. Hier heeft Vabi een nieuwe versie van de software voor ontwikkeld.

Betere keuzes dankzij inzicht

Om de juiste keuzes in een verduurzamingtraject te maken, heb je de juiste kennis en inzichten nodig. Voor inzicht in vastgoeddata in het algemeen, het bepalen van de energielabels, het doorrekenen van investeringen en het benutten van de beschikbare subsidies.

‘We helpen niet alleen klanten maar ook elkaar hierbij’, vertelt Bernhard Scholing, directeur van Subvention. ‘Er is veel onderlinge kennisdeling. Wij hebben jarenlange ervaring met verduurzaming bij vastgoedpartijen en woningcorporaties, met behulp van de software van Vabi kunnen we klanten de inzichten geven die ze daarvoor nodig hebben.’

Subvention en Vabi werken nauw samen. Jaarlijks tijdens de Corporatiedag en daarnaast met gezamenlijke kennissessies over bijvoorbeeld de NTA 8800. ‘Maar we helpen elkaar ook intern verder met inhoudelijke vraagstukken’, vult Vabi aan. ‘Subvention helpt ons namelijk ook proactief met de mogelijke subsidies voor onze eigen softwareontwikkeling. Dat drukt onze kosten en risico’s voor R&D en innovatie.’

Over Vabi Software

Vabi is een onafhankelijk softwarebedrijf met meer dan 2.000 unieke klanten in de vastgoedsector. Door slim rekenen te combineren met het efficiënt verzamelen en beschikbaar stellen van gebouwinformatie helpen wij de vastgoedsector om gebouwen leefbaar, comfortabel, veilig productief, duurzaam en energiezuinig, en daarmee beter verhuurbaar en waardevast te maken.

  • Vabi Elements is het integrale gebouwprestatieplatform voor het simuleren van installatieconcepten.
  • Vabi EPA wordt dagelijks door duizenden energieadviseurs gebruikt voor het maken van energielabels en -adviezen voor utiliteitsgebouwen en woningen. Vanaf 2021 ook volgens NTA 8800.
  • Met Vabi Assets berekenen en beheren woningcorporaties en commerciële verhuurders hun energielabels.

Jouw vastgoed verduurzamen?

Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden voor jouw vastgoedproject. Dat kan via 038 – 853 13 85 of 053 – 434 85 12 of gebruik ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Bernhard

Ook interessant