Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

In een vroeg stadium sprak Woonstad Rotterdam de ambitie uit voor een circulair houtbouwconcept. Sinds 2021 is Wouter Berghuis – Subsidieadviseur Woningcorporaties bij Subvention – betrokken bij het project Valckensteyn in Rotterdam, dat naar verwachting rond juli 2025 gerealiseerd is. De grootste houten corporatieflat van Nederland biedt plaats voor 82 huurwoningen. Het project past binnen het duurzaamheidsprogramma van Woonstad waarbij het inzet op energietransitie, circulariteit en klimaatadaptatie.

Waarom is dit project bijzonder?

Valckensteyn wordt voor een deel gebouwd met massief hout (CLT). Dat betekent een vrij nieuwe bouwmethode op zo’n grote schaal. Bouwen met hout zorgt voor een veel lagere CO2-uitstoot: beter voor het milieu en daarmee ook voor de toekomst.

Bijkomstig voordeel is dat je met hout sneller bouwt, waardoor Woonstad twee maanden sneller klaar is dan als er gebouwd wordt met beton. Aan de buitenkant van het gebouw zie je het hout bijna niet terug. Alleen aan de onderkant van het balkon blijf je het hout zien.

Subsidie voor circulair houtbouwconcept

Voor de houten woontorens verzorgde Subvention het subsidietraject binnen de regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Het gebouw wordt 40 meter hoog, heeft 12 verdiepingen en wordt gebouwd met een Cross Laminated Timber CLT-constructie. Hiermee draagt het gebouw positief bij aan de grondstoffentransitie en het verlagen van CO2-emissies. Door het vroegtijdig beoordelen en borgen van de subsidiekansen wordt het voor corporaties mogelijk om dergelijke hoge ambities na te streven voor sociale woningbouw.

Lees hier meer over circulair bouwen

Subvention heeft al veel ervaring met subsidies voor circulaire houtbouwconcepten. Hieronder vind je meer projecten waar we betrokken bij waren:

Lees hier meer over subsidies voor circulair bouwen:

Betrokken partijen

Aannemer Waal (Aannemer)
Lois Advies (Duurzaamheidsadvies)
Linkwood (Houtbouwconstructeur)
De Groene Jongens (Assessor)

Over Woonstad Rotterdam

Woonstad is een Rotterdamse woningcorporatie en bouwt al meer dan 100 jaar aan de stad. Woonstad zorgt voor goed onderhouden, betaalbare woningen en bedrijfsruimtes. Met duurzame woningen, die klaar zijn voor de toekomst, denken ze ook aan volgende generaties.

Subsidie voor circulair bouwen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor circulair bouwen? Neem eens contact op met Wouter Berghuis via 053 – 434 85 12 of jouw subsidieadviseur. Je kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Wouter

Ook interessant