Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

30 oktober 2020, 15:31Aangepast 5 november 2020, 08:23

De Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) is de opvolger van de RRE. Gemeenten kunnen vanaf 16 november 2020 een specifieke uitkering aanvragen voor eigenaar-bewoners én huurders. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Er is € 70 miljoen budget gereserveerd voor de RREW.

Wie kan RREW-subsidie aanvragen?

Eerder dit jaar informeerden we al over de aangekondigde openstelling van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) voor huurders. Tot nu toe kunnen alleen gemeenten een specifieke uitkering aanvragen voor activiteiten gericht op energieadvies- en besparing aan eigenaar-bewoners.

Binnenkort wordt een soortgelijke regeling gepubliceerd waarbinnen verhuurders zelf aanvragen kunnen indienen. Hiervoor komt € 30 miljoen budget beschikbaar.

Waarvoor kan een gemeente subsidie aanvragen?

Binnen de RREW kunnen gemeenten een tegemoetkoming aanvragen voor activiteiten die uiterlijk 31 juli 2022 zijn afgerond en zich richten op:

  • Aanbieden van kleine energiebesparende maatregelen zoals tochtstrippen, radiatorfolie en ledlampen.
  • Optimaliseren van ventilatie- en verwarmingsinstallaties.
  • Advies voor energiebesparing, zowel voor een algemeen advies als voor een specifieke woning (EPA).

Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze de tegemoetkoming inzetten, bijvoorbeeld door de inzet van vouchers of het geven van voorlichtingsavonden. Voorwaarde is echter wel dat de helft van de woningen in een aanvraag huurwoningen betreft, waardoor het aansluiten bij activiteiten van woningcorporaties van groot belang is.

Subsidie aanvragen?

De regeling opent op 16 november 2020 en sluit uiterlijk op 1 maart 2021. Neem contact op met de  contactpersoon bij jouw gemeente om de mogelijkheden te bespreken. Als er meer bekend is over een de regeling voor verhuurders, berichten wij hierover.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Wouter

Ook interessant