Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

1 november 2019, 14:49Aangepast 13 november 2019, 08:13

MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) stond in oktober 2019 bij Subvention in het teken van de Subvention DOET! vrijwilligersdagen. De Enschedese collega’s mochten aan de slag bij Stichting 55+. De Zwolse collega’s zochten het werk wat landelijker op bij De Zwolse Stadslanderijen.

Schilderen en timmeren in Zwolle

Er was op 11 oktober 2019 een groot team in Zwolle aan het werk tijdens Subvention DOET!. Bij De Zwolse Stadslanderijen zijn verschillende klussen opgepakt. De dag begon met een introductie over (het ontstaan van) De Zwolse Stadslanderijen en het klusteam kreeg een rondleiding. De Zwolse Stadslanderijen is een coöperatie van boeren in de stadsrand van Zwolle.

Judith Vogelzang vertelt enthousiast over de dag: “We hebben een geslaagde dag gehad met veel fysieke klussen. Er zijn onder andere circa 27 terrasstoeltjes geschuurd en in de grondverf gezet, de bar en tuinbanken zijn afgetimmerd, de beachvlaggen zijn aangepast, de schilderijen van de boeren zijn opgehangen en de kunststof dakbedekking van één van de schuren is schoongemaakt. Het weer zat een beetje tegen, maar gelukkig konden we eigenlijk alle klussen binnen in de schuren uitvoeren. Twee personen van De Zwolse Stadslanderijen hadden alles heel goed voorbereid en hielpen zelf ook mee. Tussen de middag was er een lekkere lunch geregeld met zelfs een pan soep boven een vuurtje. Aan het einde van de middag hebben we met elkaar wat gedronken aan de afgetimmerde bar. Aansluitend gingen we met het team uit eten in Zwolle.”

Schilderklus in Enschede

De collega’s van de vestiging Enschede hebben de handen uit de mouwen gestoken bij Stichting 55+. Deze stichting organiseert veel verschillende activiteiten en cursussen voor de 55-plussers in Enschede. Op de Beursvloer, georganiseerd door de Enschedese Uitdaging, zijn we in contact gekomen met Stichting 55+. Zij had het verzoek om een gang, aantal lokalen en de kantine/recreatiezaal te sauzen. Daarop hebben we enthousiast gereageerd.

Op 4 oktober 2019 was het zover. Stichting 55+ verzorgde zelf alle benodigde materialen. Miranda Kattenpoel, die vanuit Subvention de dag organiseerde, vond het een gezellige dag: “Vol goede moed zijn we ’s ochtends aan deze klus begonnen. Onder het genot van Nederlandstalige muziek hebben we enorm veel werk verzet met het team. Aan het eind van de middag werden we door Stichting 55+ getrakteerd op een lekkere borrel. Wij vinden het altijd belangrijk om onze Subvention DOET! dag goed af te sluiten. Daarom hebben we ervoor gekozen een hapje te gaan eten met het team in de binnenstad van Enschede.”

De mouwen opstropen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Subvention ondernemen we maatschappelijk verantwoord. Dat komt ook tot uiting door het organiseren van onze jaarlijkse vrijwilligersdag Subvention DOET!. Tijdens onze jaarlijkse vrijwilligersdag doen we iets voor de lokale samenleving. Op die manier helpt Subvention organisaties met klussen of uitjes waar men anders soms niet aan toekomt. Daarnaast verhoogt het ook de betrokkenheid van collega’s van Subvention onderling én bij de maatschappij. Zij komen dankzij deze dag in aanraking met een organisatie of instelling waar je in alledaagse situaties niet altijd mee te maken krijgt. Wij bedanken ZwolleDoet! en de Enschedese Uitdaging voor het vinden van twee mooie klussen.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Rick

Ook interessant