Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Louwman & Parqui heeft een bijzondere stap gezet in de verduurzaming van hun iconische pand, De Koepel in Raamsdonksveer.

Transformatie en verduurzaming De Koepel

De Koepel is ontworpen door Richard Buckminster Fuller en gebouwd in 1981. Deze Amerikaanse architect is de uitvinder van de geodetische koepel zoals deze ook in Raamsdonksveer staat. Een geodetische koepel is een soortgelijk geheel van driehoeken. De constructie is zelfdragend: er is geen verdere ondersteuning nodig.

Louwman transformeert het pand, dat oorspronkelijk een showroom was, naar een kantoortuin met spreekkamers. Het tijdloze en moderne gebouw voldeed qua inrichting niet meer aan de huidige normen maar ook niet aan het streven van ’de bredere visie van Louwman om al hun vastgoed Paris Proof te maken. Het doel is om de gebouwen niet alleen qua uiterlijk te moderniseren, maar ook hun duurzaamheid aanzienlijk te verhogen.

Inzicht duurzaamheidskenmerken met GPR

Met het oog op duurzame inzetbaarheid van medewerkers wordt veel aandacht besteed aan een gezonde werkomgeving. Na een analyse van de opties voor verduurzaming maar ook comfort is gekozen voor een aanpak die uiteindelijk leidt tot het behalen van het Gebouwkeurmerk GPR. GPR Gebouw is een Nederlandse methodiek die wordt gebruikt om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te meten en te beoordelen.

Louwman heeft gebruik gemaakt van de GPR Gebouwtool en in dit geval de module GPR 4.4 bestaande bouw. Binnen GPR gebouw wordt het gebouw getoetst op vijf hoofdthema’s:

  1. Energie
  2. Milieu
  3. Gezondheid
  4. Gebruikskwaliteit
  5. Toekomstwaarde

De ambitie was om op elk thema minimaal een score van 7,5 te behalen. Volgens de GPR-ontwerpberekening is gebleken dat door diverse energiezuinige en milieuvriendelijke toepassingen deze scores behaald worden. De scores variëren van een 7,7 op thema gezondheid tot een 8,5 op thema energie.

Optimaal subsidieresultaat

Subvention heeft het ontwerp en de energiezuinige en milieuvriendelijke voorzieningen met GPR expert De Groene Jongens besproken. Daarna is het ontwerp geoptimaliseerd en verder uitgewerkt in diverse berekeningen.

Met een score van 7,5 of hoger op elk thema heeft Subvention voor Louwman het hoogste subsidieresultaat behaald met de fiscale subsidieregeling Milieu-investeringsaftrek (MIA). Ook hebben we met Louwman aan alle aanvullende subsidie eisen voldaan zoals de toepassing van FSC-hout volgens de keten.

Naast de subsidie op het GPR-gebouw 7,5 hebben wij ook gebruik gemaakt van de fiscale stimuleringsregeling Energie-investeringsaftrek (EIA). We hebben aanvragen ingediend en beschikt gekregen voor:

  • Warmtepompsystemen
  • Luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning
  • Luchtdichte luchtkanalen
  • HR-beglazing

Samenwerkingen

De volgende partijen zijn betrokken bij dit project:

Over Louwman & Parqui

Louwman & Parqui is gevestigd in Raamsdonksveer, waar ongeveer 170 mensen werken, en is onderdeel van Louwman Group. In 2023 bestond het familiebedrijf Louwman honderd jaar, een bijzondere mijlpaal. Het bedrijf is begonnen als importeur van ‘Amerikaansche automobielen’ en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van mobiliteit in Nederland en daarbuiten. Louwman streeft er naar om haar panden zo duurzaam mogelijk in te richten en te gebruiken. Dit blijkt onder andere uit de toegekende Energielabels A of zelfs A+.

Subsidie aanvragen?

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw project? Neem dan contact op met Thijs Vaneker via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Onze adviseurs zijn benieuwd naar jouw ambities en denken graag met je mee.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Thijs

Ook interessant