Subvention, subsidie advies

Bouw- & Investeringsprojecten

Duurzaam investeren is de toekomst

Home > Specialismen > Bouw- & Investeringsprojecten > Projecten Bouw- & Investeringsprojecten > Nieuwbouw babyvoedingsfabriek Ausnutria Hyproca in Heerenveen

Nieuwbouw babyvoedingsfabriek Ausnutria Hyproca in Heerenveen

Nieuwbouw-babyvoedingsfabriek-Ausnutria-HyprocaSubvention.jpeg

In Heerenveen wordt de hoogwaardige nieuwbouw babyvoedingsfabriek gerealiseerd van Ausnutria Hyproca. De toenemende vraag naar baby- en kindervoeding wereldwijd en een groeiende marktpositie zijn redenen voor de nieuwbouw. Vanaf 2016 produceert de nieuwe fabriek ruim vijftig miljoen blikken baby- en zuigelingenvoeding per jaar.

 

Uitbereiding Ausnutria Hyproca

Ausnutria Hyproca is toonaangevend op het gebied van vervaardiging van baby- en zuigelingenvoeding. Om aan de groeiende vraag te voldoen wordt deze fabriek, die ruim 300 meter lang wordt, gerealiseerd. De locaties in Kampen en Leeuwarden zitten aan de maximale productiecapaciteit. Nieuwbouw is dan ook de enige optie om op te schalen. Voor de bouw van de nieuwe fabriek is circa 14 hectare grond aangekocht op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland. De fabriek wordt in fasen gerealiseerd. Naar verwachting wordt de fabriek in de loop van 2016, als de eerste fase is voltooid, operationeel.

 

Thema duurzaamheid

Het productieproces in de fabriek wordt afgeschermd door massief beton om invloeden van buitenaf geen kans te geven. Ook de bouwmaterialen in de fabriek zijn onderworpen aan een strenge selectie omdat ze vrij moeten blijven van vervuiling. Door strenge hygiëne-eisen wordt het hele gebouw in verschillende zones verdeeld met tal van toegangssluizen. Dit maakt de gebouwindeling een stuk complexer. Daarnaast is het thema duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Bijvoorbeeld voor het verwarmen en koelen van het gebouw, als ook voor de industriële productieprocessen wordt geïnvesteerd in een WKO installatie. Door de diverse behoeftes in warmte en koude slim op elkaar af te stemmen realiseert Ausnutria een optimale energie-efficiënte situatie.

 

Investeringen en subsidies

Om de hoogwaardige fabriek te realiseren is er een investering nodig van zo’n € 150 miljoen. Subvention is op gebied van subsidies actief betrokken bij de realisatie van het project.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of uw eigen project vrijblijvend aan ons voorleggen? Neem dan contact op met Niek Gillis via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier.