Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

17 juni 2024, 11:31Aangepast 19 juni 2024, 09:11

De subsidie Omschakeling Plasticverwerkers richt zich op ondernemers die onderzoek doen om meer recyclaat of biogebaseerde polymeren te verwerken in hun plastic producten en op deze manier bijdragen aan een circulaire economie. 

Plasticverwerkers kunnen vanaf 18 juni tot en met 3 oktober 2024 subsidie aanvragen voor productietesten voor gebruik van meer circulaire plastics. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Minder fossiel, meer recyclaat en bioplastics

Vanaf 2027 geldt een nationale norm om fossiele polymeren (van aardolie, aardgas en steenkool) deels te vervangen met recyclaat of biogebaseerde polymeren. Het is een versnelde overstap naar circulaire plastics: de Nationale Circulaire Plastic Norm. Plasticverwerkers krijgen hierdoor te maken met extra kosten om zich aan de plasticnorm te houden. Met de Subsidie Omschakeling Plasticverwerkers helpt de overheid ondernemers die kosten te verlagen.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

  • Als plasticverwerker ben je actief in Nederland
  • De looptijd van het project is maximaal 1 jaar (na ontvangst subsidiebeschikking).
  • Als ondernemer voer je één of meer productietesten uit om (meer) recyclaat of biogebaseerde polymeren te verwerken in uw eigen plastic producten en zo fossiele plastics te vervangen.
  • De productietest richt zich op verwerking van polymeren in plastic deel- of eindproducten.
  • De gerecyclede content in de productietest komt van gebruikte plastic producten.
  • Het deel circulair plastic in de productietest is veel hoger dan wat nu in de producten wordt verwerkt. Hoe hoog dit is kan per soort product verschillen.
  • Het recyclaat in de productietest mag van buiten Nederland komen.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

Je krijgt 75% subsidie over de gemaakte kosten voor één of meer productietesten. De maximale subsidie is € 25.000 per aanvraag. Aanvragen kan vanaf 18 juni tot en met 3 oktober 2024 en worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

In deze regeling komen investeringen in apparatuur niet in aanmerking voor subsidie.

Subsidie aanvragen voor jouw project?

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw project of bedrijf? Neem dan contact op met Rasit Akdogan via 06 – 45 80 67 78 of maak gebruik van ons contactformulier.

We zijn benieuwd naar jouw ambities en denken graag met je mee.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Maarten

Ook interessant