Subvention, subsidie advies

Innovatie

Een sprong voorwaarts

Home > Specialismen > Innovatie > Nieuws Innovatie > Openstelling MIT innovatiesubsidie in april

Openstelling MIT innovatiesubsidie in april

05 apr 2018 | Gepost door: Maarten

Gaat u dit jaar innoveren? Om als mkb’er uw ambitie te kunnen verwezenlijken, kunt u beroep doen op de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). De subsidieregeling stimuleert mkb-bedrijven bij product- en procesontwikkeling. De openstellingsdatum van de eerste regio is inmiddels bekend: vanaf 17 april 2018 kunt u uw aanvraag indienen.  

 

MIT-projectvormen

Er zijn vier projectvormen waar u subsidie voor kunt aanvragen: kennisvouchers, haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten en TKI-Innovatiemakelaars en -netwerkactiviteiten.

 

Beoordeling aanvraag

De MIT is een samenwerking tussen de Rijksoverheid en verschillende regio’s in Nederland. In de praktijk betekent dit dat u uw aanvraag in principe eerst moet indienen bij uw eigen regio. Omdat elke regio zijn eigen accenten heeft aangebracht in de regeling, kan het zijn dat uw project daar niet binnen past. Is dat het geval, dan kunt u aanspraak maken op de landelijke regeling.

 

Het is bij de MIT van belang om uw aanvraag op tijd voor te bereiden, omdat de aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst: first come, first serve. Vooral bij de landelijke MIT is de kans groot dat het budget snel wordt overvraagd.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de MIT? Neem vrijblijvend contact op met Maarten Wassing via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier. We denken graag met u mee over de mogelijkheden en een kansrijk projectplan!